subota, 16. ožujka 2013.

DATULJE KAO LEK

Tvrda stolica: Datulje se mogu koristiti za lečenje crevnih tegoba, pospešuju funkciju creva i pomažu razvoj korisnih bakterija u crevima. Datulje su veoma korisne i u lečenju tvrde stolice jer materije koje se nalaze u datuljama stimulišu lenja crijeva. Treba ih preko noći potopiti u vodu i ujutro ih izvaditi nakon što se od njih napravi fin sirup, ima laksativno dejstvo.

Seksulane smetnje: Sirup od datulja se može koristiti za lečenje slabog srca. Može se koristiti i za lečenje seksualne slabosti. Kad se pomešaju s medom i mlekom od datulja se napravi tonik koji je koristan za lečenje seksualnih smetnji kod oba spola i taj sirup jača telo i povećava nivo energije. Sirup je od koristi i starijim osobama. Poboljšava izdržljivost i čisti telo od otrova koji se u ćelijama nakupljaju s vremenom.

Protiv upala: Datulje su jedan od najboljih prirodnih lekova za održavanje zdravlja i čišćenje jetre od štetnih tvari. Uzimanje soka od datulja pomaže u lečenju grlobolje, različitih vrsta groznica i prehlada.


U završetku ovog teksta - još jednom, ko je zadovoljan svojim zdravstvenim stanjem i želi ga takovoga očuvati, datulje su najbolji recept za to. Onima koji, na žalost već imaju zdravstvenih poteškoća, datulje su jedan od recepata za poboljšanje i lečenje tih problema. I uz  pomoć datulje i meda imaćemo zdrav duh u zdravom telu.


Jednostavan recept da napravite vitaminsku bombicu za vaš organizam:
Mlevene sa smokvama i suvim šljivama + ko voli cimet. Umesiti smesu i napraviti kuglice. Prava su bombica za ubrzanje metabolizma, uz to još dodati laneno seme, kajsije za dnevnu dozu kalijuma, groždjice za energiju i samleveni badem. Kajsije sadrže vitamin B17 - koji štiti od tumora.
Poslednja istraživanju pokazala su da je rak, kao bolest savremenog čoveka, samo posledica pogrešne ishrane i nedostatka jedne veoma važne supstance u organizmu – vitamina B17.

Nema komentara:

Objavi komentar